Cryolipolyse vet bevriezen

 

 

 

Cryolipolyse een ander woord voor vet bevriezen (koelen). Wat is dit nu eigenlijk?

 

Het is een behandeling voor figuurcorrectie. De randjes vet die je maar niet weg krijgt, met afslanken en/of trainen zoals buik, benen, billen, binnenkant knie, rug en bovenarm. Het cryolipolyse apparaat zuigt door middel van handles de behandelde zone naar binnen en koelt dit. Hierdoor raken vetcellen defect en worden daarna door het lichaam verder afgebroken en afgevoerd. Dit is definitief, we maken de vetcellen niet meer aan.

 

Per behandeling krijg je 1 of 2 handles, dit ligt aan de dikte van de zone en waar het lichaam behandeld wordt.                          Tussen de behandelingen zit 6 weken. Na 3 behandelingen is, bij gelijkblijvend gewicht, een resultaat bereikt van ongeveer 25% afname van de vetcellen, wat betekent dat er 1 tot 5 cm minder omtrek zal zijn. Bij meer behandelingen dan 3x per zone, houden we na de derde behandeling 90 dagen rust om het optimale resultaat te zien. Dit omdat de behandeling nog 3 maanden door werkt.

 

De behandeling is niet pijnlijk, maar op het moment dat de huid vacuüm wordt getrokken is dat even wennen. De eerste 3 minuten wordt de huid verwarmd, waarna de platen in de handles afkoelen tot onder het vriespunt. Door de kou kan het zijn dat de eerste minuten niet prettig voelen en wordt daarom de trekkracht van het vacuüm wat lager gezet. Na een aantal minuten kan deze weer op de normale stand.
Vaak doezelen de cliënten tijdens de behandeling heerlijk weg. Dus een echt rustmomentje.
Na de behandeling is de huid wat opgezet, rood en koud. De huid wordt 2 minuten gemasseerd en zal het eerste uur nog koud aanvoelen. Ook kan er een beurs gevoel zijn. Blauwe plekken komen zelden voor.
 

 

De behandeling met de cryolipolyse is volkomen veilig, maar kan niet bij iedereen uitgevoerd worden. Er zijn contra-indicaties:
* pacemaker
* kanker
* lever en/of nieraandoening
* ernstige diabetes
* acute ontsteking
* recentelijke operatie van de te behandelen zone
* jonger dan 18 jaar
* menstruatie op de dag van behandeling van de buik
* huidziekten
* grieperig/koorts
* zwangerschap/borstvoeding
* hartklachten
* epilepsie
* BMI >30
                                                                                                                                                                                                                                  

Het is vanaf nu ook mogelijk om een gratis intakegesprek te boeken via contact.                                                                                                Tijdens de intake kijken we of de behandeling mogelijk is en maken dan een behandelplan.


Een stabiel gewicht is belangrijk om teleurstellingen te voorkomen.                              
                                                                                     Als dat niet zo is, kan je dus beter nog niet aan de behandeling beginnen. Vet cellen die eenmaal weg zijn, komen niet meer terug, maar andere vet cellen kunnen zich voller zuigen, waardoor je "uit model" raakt. En je wilde juist je figuur corrigeren door de behandeling!

Bij een BMI hoger dan 30 heeft de behandeling geen zin, wel kan je dan met hulp van Afslankstudio Wendelina worden begeleid naar een goed BMI.