recept voor 4 personen
2
uien
1 rode paprika
2 preien
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels koriander
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel komijn
1 theelepel gember
200 gram kipreepjes
100 gram taugé
1 bloemkool
4 eieren
Bereidingswijze:
1. Snijd
de uien in stukjes. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Snijd de preien in ringetjes. Was en snijd de paprika in
stukjes.
2. Verwarm een grote koekenpan of wok met olie en bak hierin de ui op middelhoog vuur. Voeg de koriander, kurkuma, komijn en gember toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de prei toe en de
paprika. Na 3 minuten begint de prei te slinken en voeg dan de kipreepjes toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm een paar minuutjes.
3. Snijd de bloemkool in stukken (inclusief de stronk) en maal in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmolen tot “rijst”. Voeg de bloemkool rijst en taugé toe aan de pan en bak een minuut
of 2 mee.
4. Ondertussen verwarm je in een andere koekenpan een beetje olie en bak hierin de 4 spiegel eieren.
5. Serveer de bloemkool nasi met ei.
Afslankstudio Wendelina
Vital-aging gezond & fit
Watersnip 35
5165 KS Waspik
Tel : 06 - 44 69 96 82
info@afslankstudio-wendelina.nl