Straight away Paasmenu recepten

Straight away diner

*Groenten bouillon

* Zoetzure komkommersalade

*Spoom citroen

*Kip in een champignonsausje met aardappelkroketje en haricots verts

*Chocolademousse met crunchy topping

*Havermout pannekoekje

 

 


Groentenbouillon

Being at your best bouillon van Straight away
Being at your best bouillon van Straight away

Ingrediënten:

2 theelepels being at your best bouillon

250 ml heet water

1/4 bosje peterselie

 

Verwarm het water en meng hier twee theelepels being at your best bouillon door heen. Hak de peterselie fijn en strooi dit in de bouillon.

 

 

 

 


Zoetzure komkommersalade

Zoetzure komkommersalade
Zoetzure komkommersalade

Ingrediënten:

100 gram geschaafde plakken komkommer

30 gram rode paprika in reepjes

1 eetlepel azijn

paar druppels zoetstof naar wens

 

Meng de ingrediënten komkommer paprika met de azijn en zoetstof. Laat dit een kwartiertje marineren. Klaar is je salade.

 

 

 

 


Spoom Citroen

Letting loose lemon smaakje voor je water van Straight away
Letting loose lemon smaakje voor je water van Straight away

Ingrediënten:

1/2 theelepel Letting loose lemon

1/2 liter water

 

Meng de letting loose lemon poeder door het water.

Vul met hetmengsel een ijsklontjes houder en laat dit bevriezen in de ijskast.

Cruch de ijklontjes daarna in een blender.

Vul een mooi glas met dit mengsel en een paar blaadjes basilicum.

 

 

 

 


Cottage pie kroket

Ingrediënten:

1/2 zakje cottage pie

3 eetlepels heet water

Klein beetje olijfolie

Kruiden naar smaak

Oven airfryer of koekenpan

 

Doe in een schaal de cottage pie, heet water en kruiden en meng dit met een vork tot een stevig deegje.

Kneed dit nog even met je handen stevig door.

 

Rol dan het deeg tot een mooi kroketje. Smeer het dan lichtjes in met de olijfolie.

 

Bak het kroketje in de oven of airfryer in 10 minuten op 200 graden.

In de koekenpan in 8 minuten op een matig vuur.

 

 

 

 


Haricots verts

Ingrediënten:

125 gram haricots verts

Half bosje bieslook

Nootmuskaat

 

 

Top de haricots verts en maak ze schoon.

Kook ze in ruim water beetgaar. Laat ze daarna goed uitlekken.

Bestrooi ze met nootmuskaat en snijd er lengtes van 3 á 4 centimeter van.

Leg de bieslook even in heet water en bind daarna de haricots verts ermee samen.

Doe dit voorzichtig omdat de bieslook snel breekt.

 

 

 

 


Kip in champigonsaus

Ingrediënten:

100 gram kipfilet is stukjes gesneden

1/2 zakje champignonsoep Straight away

100 gram champignons in plakjes gesneden

1 eetlepel olijfolie

Kruiden naar smaak

 

 

Kruid de kipfilet met de kruiden en doe hier de eetlepel olijfolie bij.

Bak de stukjes kip krokant en gaar.

Doe hier dan de champignons bij en bak deze mee tot ze gaar zijn.

Maak de soep volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking,

het water vervang je voor 40 ml water op een half zakje.

Voeg dit bij het kipmengsel.

 


Chocolademousse met crunchy topping

Ingrediënten:

1/2 zakje chocolade shake Straight away

125 ml koud water

1 maatschepje mousse poeder Straight away

1/2 crunchreep Straight away

 

Meng 1/2 zakje chocolade shake met 1 maatschepje mousse poeder goed door elkaar.

Voeg hier 125 ml water aan toe en blend of mix dit 1 minuut goed doorelkaar.

Vul een mooi glas met dit mengsel en zet het voor 10 minuten in koelkast of vriezer.

 

Verkruimel nu de 1/2 reep in een blender tot grove kruim en strooi dit op de mousse.

 

 

 


Havermout pannenkoek

Ingrediënten:

1 zakje havermout Straight away

150 ml water

 

Meng het water met de havermout tot beslag.

Verwarm een koekenpan en smeer lichtjes in met olijfolie.

Giet het beslag in de koekenpan en laat het vervolgens langzaam garen.

Draai de pannekoek om en bak nog een minuutje door.